540 citiri

Administrarea justiției penale a fost înlocuită cu un fel de negociere în afaceri (acordul de recunoaștere a vinovăției în SUA)

[În Statele Unite, de exemplu, acordul de recunoaștere a vinovăției este soluția pentru marea majoritate a cauzelor penale. În termeni ce admitem că pot fi considerați polemici, se poate spune că administrarea justiției a fost înlocuită cu un fel de negociere în afaceri. Există cu siguranță posibilitatea, chiar și probabilitatea, ca inculpatul să fie constrâns să accepte o pedeapsă redusă pentru a evita condamnarea (eventual eronată) de către un juriu.
În Europa, există câteva indicii ale unor evoluții similare în această direcție]
In the United States, for instance, plea-bargaining is the solution to the vast majority of criminal cases. In admittedly polemic terms, the administration of justice can be said to have been replaced by a type of business negotiation. There is certainly the possibility, even probability, that the defendant will be coerced into accepting a reduced sentence in order to avoid (a possibly erroneous) conviction by a jury.
There are some indications in continental Europe of similar developments in this direction

Stefan Trechsel
(Human Rights in Criminal Proceedings, Oxford University Press, 2005, la pp. 305-306)

Back To Top