733 citiri

Justiția românească este încă, din păcate, destul de departe de o veritabilă și totală însănătoșire

Florentin Țuca: [D]in păcate, cauza Roșu, sau abuzurile comise în cauza Roșu, sunt o probă că justiția românească încă este suferindă. Și domnule Cristoiu, îmi permit să revin cu o nuanță, derapajele și abuzurile justiției din ultimii ani nu sunt reductibile la spectacolul dezgustător al cătușelor plimbate în fața tv-ului. Abuzurile și derapajele sistemului judiciar au fost, din păcate, traductibile și prin alte manevre și încălcări ale dispozițiilor constituționale relevante, ale legilor în vigoare, ale drepturilor justițiabililor, și așa mai departe. Faptul că astăzi aplaudăm dispariția acelui sinistru spectacol – e de înțeles! Și e un semn bun. Sunt de acord cu Ion Dragne, da, e un semn bun. Însă justiția românească este încă, din păcate, destul de departe de o veritabilă și totală însănătoșire.
Ion Cîrstoiu: Iertați-mă … formidabilă observația dumneavoastră! A dispărut partea asta sălbatică, dar asta nu înseamnă că și-a revenit la normal. Adică mijloacele pot fi mai subtile, nu-i așa?
Florentin Țuca: Pot fi mai subtile. Evident. Cât despre viitor… știți cum e? e acea vorba … e greu să faci profeții .. (Ion Cristoiu: în România?) da .. e foarte greu să te pronunți astăzi, motiv pentru care mă abțin. Sper într-un viitor mai luminos al justiției naționale, evident!

Florentin Țuca
(Noaptea Dreptății Românești, Universul Juridic, 17 martie 2021, 2:26:05, disponibil aici)

Back To Top