405 citiri

Pentru reclamant nu este rezonabilă o durată a procesului de câteva luni sau câțiva ani, chiar dacă, ca urmare a suprasolicitării instanței, cazul a putut fi deferit abia acum

32. Litigiul prezintă un caracter absolut urgent (a se vedea articolul 107 alineatul (2) din Regulamentul de procedură al Curții de Justiție)

33. Caracterul urgent rezultă în special din vârsta reclamantului. Reclamantul este născut la data de 17 noiembrie 1937 și a împlinit deja 80 de ani. Până la pronunțarea unei decizii cu privire la litigiu, reclamantul nu poate părăsi practic teritoriul Germaniei. Din anul 2008, organele de urmărire penală din Germania și SUA efectuează cercetări cu privire la reclamant. Pentru reclamant nu este rezonabilă o durată a procesului de câteva luni sau câțiva ani, chiar dacă, ca urmare a suprasolicitării instanței, cazul a putut fi deferit abia acum.

Verwaltungsgericht Wiesbaden (Germania)

(Cerere de decizie preliminată, cauza C-505/19, depusă la 3 iulie 2019 și disponibilă pe curia.eu cu întreg conținutul cererii, fiind totodată disponibilă și traducerea întregii cereri în limba română: a se vedea aici)

Back To Top