Despre noi

JURIDICE NEXT | Citate juridice este un proiect al Societăţii de Ştiinţe Juridice.

Coordonatori și selectie 2023-prezent: Alexandra Roșu, Iulian Brînzoi

Coordonator și selecție noiembrie 2021 – iunie 2022: Ioana-Anamaria Filote-Iovu
Coordonator și selecție februarie 2016 – martie 2021: Mihaela Mazilu-Babel

Observație Andrei Săvescu: Citate juridice este una dintre cele 84 de idei din lista de idei din momentul lansării proiectului Citate juridice. Ideile circulă liber și sunt în capetele multor oameni, indiferent dacă le împărtășesc sau nu. În mod categoric, meritul aparține celor care au forța să le pună în practică. Pe de altă parte, ideea Citate juridice, într-o formă diferită de cea actuală, a fost conturată și pusă în practică, timp de aproximativ un an, în anul 2004, de Cosmin Văduva.

Mihaela Mazilu-Babel: Detalii despre citarea apud:

Termenul apud (“după”) separă sursa informaţională pe care dorim s-o utilizăm în lucrare (care este menţionată cu datele bibliografice înainte de termenul apud) de sursa bibliografică la care am avut acces direct (aceasta se plasează după termenul apud şi este descrisă conform aceloraşi standarde bibliografice).

Astfel, de exemplu, dacă utilizăm în lucrarea noastră textul
Avem, desigur, o literatură juridică originală, dar ea se luptă încă cu piedici neînlăturate, cu nepăsarea tuturor, cu idolatria literaturii străine, cu împotrivirea înverșunată a celor șireți, care ne adorm cu ereziile cele străine. Mulțimea e pururea leneșă de a cugeta, crede și nu cercetează. Unuis quisque zice foarte bine Seneca, mavult credere quam judicare! De aceea și auzim din toate părțile strigându-se: autorii străini au cugetat pentru noi, ne-au scutit de clacă intelectuală, a-i imita merită toată lauda! Cine nu imită? C’est imiter quelqu’un que de planter des choux. Imitațiunea, nu o tăgăduim, e o lege a naturii omenești. Știința nu se suge din degete.
atunci trimiterea bibliografică se face astfel:

Alexandru DegréScrieri Juridice, vol. II, editura Gutenberg, București, 1902, p. 291, apud Citate juridice, URL citate.juridice.ro/21.

Pentru a obține URL-ul, urmăriți bara superioară a browserului dumneavoastră.